东北大学软件项目管理与过程改进bb平台题目整理(Chapter 1)

  • 时间:
  • 来源:互联网
  • 文章标签:

[转载请注明出处]
[关注即可在个人资源处免费下载(Chapter 1-3),方便搜索]

Information technology

Chapter 1

  1. A difference between strategic and tactical goals is?
    答案:a 正确
    a. strategic goals are long-term in nature whereas tactical goals are short-term.
    b. tactical goals are more important for a project than strategic goals.
    c. tactical goals encompass broader dimensions than strategic goals.
    d. strategic goals are more specific than tactical goals.
  2. Which attribute is true of low-end tools of project management software?
    答案:d
    a. They are referred to as enterprise project management software.
    b. They are designed for especially large projects with multiple users.
    c. Their main advantage is that they have unlimited functionality.
    正确d. They provide basic project management features
  3. Steve, an engineer in a construction company, is at present working on a home construction project. The home is being built for the Robinson family, the owners of the home. Steve is working with his project team and support staff to ensure the project is completed on time. In such a scenario, the project sponsor is _____.
    答案:b
    a. the support staff
    正确b. the Robinson family
    c. the project team
    d. Steve
  4. Which attribute best defines the role of leaders?
    答案:b
    a. They work solely toward day-to-day details of meeting specific tasks.
    正确b. They inspire people to reach goals.
    c. They focus on short-term objectives.
    d. They work on achieving primarily tactical goals.
  5. Project procurement(采购) management mainly involves:
    答案:a
    正确a. buying goods and services for a project from outside the performing organization.
    b. generating, collecting, disseminating, and storing project information.
    c. identifying and analyzing stakeholder needs while managing and controlling their engagement(参与).
    d. making effective use of the people involved with the project.
  6. Which goal distinguishes project management and portfolio management?
    答案:c
    a. Portfolio management is an easy task whereas project management is a more difficult task.
    b. Project management involves making wise investment decisions whereas portfolio management does not.
    正确c. Project management addresses specific, short-term goals whereas portfolio management focuses on long-term goals.
    d. Portfolio management asks questions like, “Are we carrying out projects efficiently?” whereas project management asks questions such as “Are we investing in the right areas?”
  7. A Gantt chart is a standard format for displaying project schedule information by listing project activities and their corresponding start and finish dates in a ____ format.
    答案:b
    a. bar graph
    正确b. calendar
    c. pie chart
    d. line graph
  8. Galaxy, a construction company, buys a particular brand of tiles manufactured by Tiles and Floors, an eco-friendly tile manufacturing company. However, Tiles and Floors has declared bankruptcy and closed down. At present, Galaxy is facing a crisis because there are no other manufacturers in the market that supplies eco-friendly tiles. Which constraint is Galaxy currently facing?
    答案:d
    a. Scope
    b. Cost
    c. Time
    正确d. Resources
  9. Enterprise project management software is also known as a _____ tool of project management software.
    答案:d
    a. low-end
    b. midrange
    c. baseline
    正确d. high-end
  10. A _____ is an organizational group responsible for coordinating the project management function throughout an organization.
    答案:a
    正确a. Project Management Office
    b. Portfolio Group
    c. Project Management Center
    d. Project Management Professional
  11. Joe is a project manager in an IT company and has over the years, gained substantial knowledge in his area of work. However, while managing his team, he often loses his temper. In addition, he fails to be an active listener when his team members approach him with work related challenges. In which of the following areas does Joe need to develop his skills in?
    答案:d
    a. Project environment knowledge
    b. Standards and regulations
    c. Application area knowledge
    正确d. Human relations skills
  12. In which of the following areas of management is payback analysis most likely to be used?
    答案:b
    a. Resource
    正确b. Cost
    c. Communication
    d. Quality
  13. Which of the following is true of program managers?
    答案:b
    a. They are responsible solely for the delivery of project results.
    正确b. They provide leadership and direction for project managers heading the projects within a program.
    c. They report to project managers who represent the next level in the hierarchy.
    d. They recognize that managing a program is simpler than managing a project.
  14. A _____ is a tool used in risk management.
    答案:a
    正确a. probability matrix
    b. work breakdown structure
    c. critical path analysis
    d. project organizational chart
  15. What is a difference between low-end and midrange tools of the project management software?
    答案:d
    a. Midrange tools provide basic project management features whereas low-end tools offer enterprise and portfolio management functions.
    b. Low-end tools are designed to handle primarily multiple users whereas midrange tools are created to handle single users.
    c. Low-end tools provide robust capabilities to handle dispersed workgroups whereas midrange tools do not.
    正确d. Midrange tools are designed to handle larger projects than low-end tools.
  16. Which of the following questions reflects the strategic goals of project portfolio management?
    答案:d
    a. Are we carrying out projects well?
    b. Are projects on time and on budget?
    c. Do stakeholders know what they should be doing?
    正确d. Are we investing in the right areas?
  17. Which objective is true of projects?
    答案:a
    正确a. They have a unique purpose.
    b. They have an indefinite beginning and end.
    c. They are permanent in nature.
    d. They are developed using regressive elaboration.
  18. Fast tracking is an example of a tool used in _____ management.
    答案:b
    a. quality
    正确b. schedule
    c. risk
    d. communication
  19. A _____ is a tool used in quality management.
    答案:c
    a. request for proposal
    b. critical path analysis
    正确c. checklist
    d. probability matrix
  20. The role of a _____ is to provide direction and funding for a project.
    答案:b
    a. project team
    正确b. project sponsor
    c. support staff member
    d. project manager
  21. Which knowledge area involves defining and managing all the work required to complete the project successfully?
    答案:c
    a. Project time management
    b. Project resource management
    正确c. Project scope management
    d. Project cost management
  22. An important tool for project scope management is _____.
    答案:a
    正确a. a work breakdown structure
    b. a kickoff meeting
    c. a Gantt chart
    d. fast tracking
  23. Which characteristic highlights a difference between projects and operations?
    答案:b
    a. Projects are undertaken to sustain an organization’s business whereas operations are not.
    正确b. Projects are temporary endeavors whereas an organization’s operations are ongoing in nature.
    c. Operations have well-defined objectives whereas projects do not need to have a unique purpose.
    d. Operations are undertaken to create unique products, services, or results whereas projects are not.
  24. Martha works as a project manager at a bank. Due to certain changes in external factors, Martha needs to make a few alterations in the tactical goals of her project. In such a scenario, which of the following will best help Martha cope with the change?
    答案:d
    a. Motivation
    b. Soft skills
    c. Negotiation
    正确d. Project environment knowledge
  25. Team building exercises and motivation techniques are tools used in _____ management.
    答案:a
    正确a. resource
    b. procurement
    c. scope
    d. cost

本文链接http://www.taodudu.cc/news/show-1944799.html